Het eerste huisbezoek van Jeugdgezondheidszorg Kennemerland

Het is fijn om alvast kennis met te maken met het consultatiebureau tijdens de zwangerschap, zodat je weet wat je aan ons hebt en wat we voor jou en je kind kunnen betekenen.

Tijdens dit eerste bezoek kunnen ze ook met je kijken naar hoe het is om voor het eerst vader of moeder te worden. Het is vaak heel moeilijk om je voor te stellen hoe dit gaat zijn. Omdat er veel verandert, kan het helpen om je goed voor te bereiden: alvast na te denken over wat voor ouder je wil zijn en wat de komst van een kind met je doet.

Denk aan vragen als:

  • Welke opvoedideeën hebben jullie?;
  • Wil je werk en gezin straks combineren; hoe kun je dit dan het beste doen?;
  • Hoe verandert straks jullie relatie?
  • Of: wat verandert er voor jezelf?
     

Samen met jou kijken ze hiernaar en kunnen ze je informatie geven over bij wie je nu, en straks, met dit soort vragen terecht kunt.

Ook ouders van een volgend kind kunnen het consultatiebureau uitnodigen voor een gesprek. Je kunt allerlei vragen hebben over hoe het straks gaat als er nog een kind bij komt. Misschien heb je het nu al heel druk, is het lastig om werk en gezin te combineren of heb je weinig vrije tijd. Hoe gaat dat dan straks met nog een kindje erbij? Hier samen alvast naar kijken kan rust geven, zodat je vooral kunt gaan genieten van je zwangerschap en de gezinsuitbreiding.

Aanmelden?
Dit kan door een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer naar neo@jgzkennemerland.nl. Of vraag ernaar op het consultatiebureau.

Het gesprek is bedoeld voor alle ouders en er zijn geen kosten aan verbonden. De verpleegkundige neemt contact met je op voor het maken van een afspraak op een moment dat het jullie uitkomt, en komt bij jullie thuis langs voor een gesprek.

Vragen?

Je kunt contact met opnemen via tel. 088 – 995 9595 of per mail jgz@jgzkennemerland.nl.

Voor meer informatie over de organisatie, kijk op www.jgzkennemerland.nl.