Even voorstellen

Esther Groeneveld-Bart, verloskundige

“Ik ben trotse mama van twee prachtige dochters, Sara (2015) en Lieke (2017). Ik word het gelukkigst van samen zijn met hen en het gezin. Daarnaast kan ik enorm genieten van gezellige etentjes met familie en vrienden. Ik ben een echt familiemens! Verder gaat er veel vrije tijd naar het bouwen van ons eigen huis. Dit was altijd al een droom van ons. Dus super dat deze unieke kans op ons pad kwam.

In 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam. Na een paar jaar bij verschillende praktijken te hebben waargenomen, ben ik in 2011 gestart met Verloskundigenpraktijk IJmuiden. Nog altijd blijft de verloskunde mij enorm fascineren. Elke zwangerschap en bevalling is anders en bijzonder. Ik vind het heel belangrijk de zwangere en haar eventuele partner door middel van persoonlijk contact, aandacht en deskundige zorg te begeleiden. Daardoor kan zij zich zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en de periode hierna. Een belangrijke taak hierin vind ik dat de zwangere vrouw vertrouwen krijgt in haar eigen lichaam.”

(BIG 39910054803)

Femke Langbroek, verloskundige en echoscopiste

“In 2018 en 2021 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige zoon en dochter, een verrijking in mijn leven en zeker ook in het verloskundige vak. Ik kan enorm genieten van hun ontwikkeling en humor. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om leuke dingen te doen met mijn kinderen, de kindjes van mijn broer en met vrienden.

Met veel trots mag ik mezelf sinds 2014 verloskundige noemen. In 2007 ben ik afgestudeerd als psychologe aan de VU. Ik heb een paar maanden in Zuid-Afrika gewerkt met seksueel misbruikte kinderen. In mijn werk als verloskundige vind ik veilige, betrouwbare en professionele zorg erg belangrijk. Ik houd ervan om het vak te benaderen met een beetje humor en clientgericht te werken. Ik vind het belangrijk dat zorg aangepast wordt aan jullie behoeften en wensen. Schroom daarom niet om aan te geven wat deze zijn!”

(BIG 29918586703)

Selina Damen-Hekelbeeke, verloskundige

Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam en vanaf dat moment ben ik al in IJmuiden gaan werken en ik ben hier nooit meer weggegaan. Ik ben momenteel zelf zwanger van ons eerste kindje. Heel bijzonder om dit nu zelf te mogen meemaken. Wij verwachten de kleine in juni 2024. Ik ben een echte dierenvriend. Samen met mijn hondjes ben ik dan ook vaak in de natuur te vinden. 

Naast mijn werk als verloskundige in de praktijk, ben ik ook franchisenemer van de zwangerschapscursus Bevalwijzer, die ik in Castricum met heel veel plezier zelf geef. Hiernaast geef ik ook les aan studenten in verloskunde, verpleegkunde en kraamzorg. 

Ik vind verloskunde het mooiste beroep dat er bestaat en een eer om bij deze bijzondere momenten in het leven te mogen zijn. Ik vind het belangrijk dat de zwangere en haar partner centraal staan. Hoe de zwangerschap, bevalling en het kraambed ook gaan, iedereen verdient het om gehoord te worden en de steun en begeleiding te krijgen die hij of zij nodig heeft.”

(BIG 09926322303)

Camille Verstraete, verloskundige en echoscopiste

“Mijn naam is Camille Verstraete, 30 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Brabant. Eerder heb ik vijf jaar in Den Haag gewerkt als verloskundige, maar voor de liefde en een kindje op komst ben ik naar Noord-Holland gekomen. Nu ik zelf heb ervaren hoe het is om zwanger te zijn en moeder te worden, voel ik nog meer passie voor mijn vak. Wat is het bijzonder om zo betrokken te zijn bij al die mooie intieme momenten! Naast mijn verloskundige werkzaamheden ben ik ook echoscopiste. Mocht je nog specifieke vragen voor mij hebben, stel ze gerust! Ik hoop jullie snel te ontmoeten!”

(BIG 39923548503)