Over ons

Annemieke

Annemiek Albach
verloskundige

Ik ben Annemieke Albach en sinds 2006 ben ik werkzaam als verloskundige. Van jongs af aan wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. In de praktijk is het werk nog indrukwekkender dan ik al dacht. Het begeleiden van een nieuw leven en aanstaande ouders, is voor mij het mooiste van mijn vak. Het blijft bijzonder om bij zo’n mooi en belangrijk moment elke keer weer betrokken te mogen zijn.

Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd aan de vroedvrouwenschool in Maastricht. Het was een intensieve maar vooral ook een heel leuke studie. Daarnaast heb ik ook mijn HBO-verpleegkunde diploma, waar ik in mijn werk als verloskundige veel aan heb.

Na mijn afstuderen heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt. Zo heb ik gewerkt in verloskundigenpraktijken in Hilvarenbeek, Helmond, Gennep, Dirksland en Bergen op Zoom.

Sinds 2008 heb ik een verloskundigenpraktijk in Haarlem gewerkt. Daar heb ik Esther leren kennen, met wie ik vanaf het begin direct heel fijn kon samenwerken. Het wonen en werken in deze regio bevalt mij er goed. Het was dan ook een droom om in 2011 in deze regio onze eigen praktijk te starten.

Hopelijk hebben jullie een goede zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een fijne kraamtijd bij ons!

Esther Groeneveld-Bart
verloskundige en lactatiekundige

Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik serieus gaan nadenken wat ik wilde worden. Al vrij snel kwam ik op het idee om verloskundige te worden. Sindsdien heb ik dit idee niet meer uit mijn hoofd kunnen krijgen. Aangezien de toelatingprocedure voor de academie voor verloskundige vrij streng is, was dit nog niet zo simpel. Maar tot mijn grootste geluk werd ik direct aangenomen op de academie.

In 2004 ben ik begonnen met mijn opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam. De tijd van mijn opleiding was een leuke, maar intensieve periode. Na 4 jaar studeren kon ik in 2008 de medische Eed van hippocrates afleggen en was ik verloskundige…!

Direct na het afstuderen ben ik aan het werk gegaan. Ik heb een tijd waargenomen in verschillende praktijken zoals in Aalsmeer, Delft, Almere, Amsterdam, Heerhugowaard en Zaandijk. Op deze manier heb ik veel verschillende praktijken kunnen zien en ervaring kunnen opdoen. Het nadeel van het waarnemen vond ik het vele reizen. Hierdoor ben ik in 2009 in vast dienstverband gaan werken in Haarlem. In deze praktijk ben ik Annemieke tegengekomen en hebben we 1,5 jaar samengewerkt. Het klikte eigenlijk direct goed tussen ons. We merken dat we over veel dingen hetzelfde denken. Dit maakt de samenwerking makkelijk en plezierig. Vandaar dat we ook op het idee kwamen onze eigen praktijk te beginnen.

Naast mijn werk als verloskundige heb ik de opleiding gevolgd tot lactatiekundige. Vanaf november 2013 ben officieel lactatiekundige IBCLC geworden en kan ik vrouwen begeleiden met het geven van borstvoeding. 

In 2015 heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te worden van onze dochter Sara! Een enorme verrijking van mijn vak. Een bijzondere periode waarin alle clichés kloppen, je kunt je haast niet voorbereiden op deze periode waarin alles nieuw is, desondanks je kennis. Wat is het genieten om zo'n klein mensje te zien ontwikkelen, heel bijzonder! 

Ik vind het vak verloskundige een erg mooi en interessant beroep. Elke zwangerschap en bevalling is weer anders en elke vrouw ervaart deze tijd ook anders. Ik vind het prachtig om aanstaande ouders in deze bijzondere periode te begeleiden.

Ik hoop dat jullie een fijne zwangerschap, bevalling en kraamperiode bij ons zullen hebben! 

Esther