De praktijk

Verloskundigenpraktijk IJmuiden e.o. is een duopraktijk van twee verloskundigen, Annemieke Albach en Esther Groeneveld-Bart. Op 1 januari 2011 heeft onze praktijk haar deuren geopend. Een eigen kleinschalige praktijk opzetten was voor ons een droom die uitkwam.

Na ons afstuderen hebben we beiden in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt. Hierdoor hebben we ervaring opgedaan met verschillende manieren van werken als verloskundige. Bij onze laatste praktijk zijn we elkaar tegengekomen en hebben we 1,5 jaar samengewerkt. Omdat we beiden de droom hadden een eigen kleinschalige praktijk op te zetten, zijn we dit gaan realiseren.

Wij vinden het leuk om in een klein team te werken, zodat we jullie op deze manier een persoonlijke begeleiding kunnen bieden met aandacht en tijd. Als praktijk staan wij voor laagdrempeligheid, maatwerk en professionaliteit. Iedere vrouw is uniek en beleeft de periode rondom de zwangerschap op een eigen manier. Wij hopen je te begeleiden in een vertrouwde, veilige sfeer.

In 2011 zijn we gestart in het gebouw van Huisartsenpraktijk 'Het Baken', waar we met veel plezier 5 jaar hebben gewerkt. Wegens ruimtegebrek, zijn we in 2016 verhuisd naar een nieuw pand. We zijn gevestigd in Gezondheidscentrum 'Het Plein' in IJmuiden. Dit is het voormalig beursgebouw op Plein 1945. In het gezondheidscentrum is ook Echoburo Babywatch gevestigd waarmee we nauw samenwerken. Daarnaast zit in het gezondheidscentrum Huisartspraktijk Katja Reiding.